Let op gezien de editie van 2020/21 niet is doorgegaan vanwege bijzondere omstandigheden is er voor gekozen om alle deelnemers van deze editie gratis toegang te geven tot 2022. Hierdoor kan editie 2022 sneller vol zitten dan u gewend bent.  

 

Je kunt je --> hier inschrijven 

 

Voorinschrijven kan tot 6 april 2022 12:00 uur.

 

Na-inschrijven kan tot 1 uur voor de start.

Betalen kan contant (graag gepast geld) of via een QR-code en smartphone.

 

Voor de 15 km is het maximale aantal deelnemers bereikt. Inschrijven en na-inschrijven voor deze afstand is niet mogelijk.

 

Op onze social media kun je een oproepje doen voor een startbewijs; mogelijk zijn er inschrijvers die toch niet kunnen deelnemen en hun startbewijs naar jou over kunnen zetten.

  

Inschrijftarieven voor de  Woldbergtrail 2022:  

 

Kidsrun:            €  2.50

5 kilometer:      €  5.00

15 kilometer:    € 10.00

25 kilometer:    € 15.00

50 kilometer:    € 20.00

 

NB.: De 50 km bestaat uit 2 ronden van 25 km met veel klimmetjes en voldoende hoogtemeters. 

 

LET OP! Voor alle afstanden geldt een maximum aantal deelnemers:

 

15 km: maximaal 200 deelnemers.

5-25-50 km: maximaal 150 deelnemers per afstand.

 

De kidsrun is bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen jonger dan 6 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene (meelopen) 

 

 Controleer --> hier of het inschrijven goed is gegaan 

 

 

 

Voorbereiding

Trailrunning heeft wel wat weg van de crosslopen of veldlopen die binnen de atletieksport in het winterseizoen worden georganiseerd.  Toch is er een verschil. De loopafstanden zijn in principe wat langer dan bij de crossen. Terwijl de maximale afstand van een cross meestal zo’n 12 kilometer bedraagt gaat het bij traillopen meestal  wel om afstanden van minimaal 10 kilometer tot wel ruim meer dan de afstand van een marathon. De organisatie van de Woldbergtrail heeft voor hen die willen kennismaken met de trail een loop over 5 kilometer uitgezet en voor de echte ervaren liefhebbers van de trail is er een  loop over een parcours van wel 50 kilometer!

Lopers in een cross of veldloop gebruiken vaak spikes , met wat langere punten voor goede grip, maar bij trailrunning zijn trailschoenen minder belastend voor de voeten maar geven toch veel grip op de ondergrond. Voor de 5 en eventueel de 15 kilometer kunnen lopers volstaan met gewone hardloopschoenen, maar voor langere afstanden zijn echte trailschoenen een aanrader.