PARCOURS

 

De routes staan op afstandmeten.nl en zijn helemaal uitgezet met rood/zwarte pijlbordjes en linten. De linten zijn rood-wit van kleur.

Voor een kruising/splitsing hangt er een bewijzeringsbordje. Ter controle hangt er direct na de afslag nog een lint. Geen lint/pijl betekent rechtdoor. Op de langere stukken hangen er, ter controle dat je op het goede pad loopt, ook af en toe linten. Al het materiaal wordt nadien opgeruimd.

 

Er is geen zichtbare voorfietser, wel is er een achterfietser.

Op sommige plekken staan verkeersregelaars of wegwijzers.

De kidstrail wordt helemaal begeleid. 

 

Klik op een afstand om de routes te bekijken. Na stormen of door lokale regelgeving zijn er soms aanpassingen van deze routes. Volg de route zoals die is uitgezet met pijlen en linten.

 

Route 25km (25,37 km)  

Route 15km  (15,00 km) 

Route 5km (5,1 km)

Route kidstrail (1,7 km)

Route 42,2 km: (ronde 27 km en ronde 15 km, zie route 15 km hierboven) je komt niet over het start/finish terrein voor het ingaan van de ronde van 15 km. Voor het ingaan van de 15 km staat een verzorgingspost op de route.

 

Verzorgingsposten (kidsrun en 5 km verzorgingspost bij finish)

Er komt nieuwe regelgeving over weggooibekertjes. Wij onderzoeken hoe hier mee om te gaan. Hou er rekening mee dat je je eigen beker mee moet nemen. 

- 15 kilometer: één verzorgingspost op 7 km

- 25 kilometer: twee verzorgingsposten op 7 km en 16 km

- 42 kilometer: vier verzorgingsposten op 7-18-27-34 km

 

 

Meer over het parcours van de  Woldbergtrail

De Woldbergrail voldoet zeker aan de eis van een echte trailrun waarbij minstens 75% over onverharde paden gaat.  De Woldberg is een restant uit de laatste ijstijd. Deze stuwwal van 25 meter hoogte vormt voor de hardlopers natuurlijk een ware kuitenbijter. De mammoeten die er ooit geleefd moeten hebben zul je er niet tegenkomen maar wel kun je ineens oog in oog komen te staan met een of meerdere reeën. De imposante beuken en eiken van de Woldberg worden afgewisseld met kilometers lange slingerende paadjes.

Aan de Woldberg is een sage verbonden. Ooit was er  een overstroming van de voormalige Zuiderzee.  Aan de voet van de Woldberg is toen een bootje vergaan waarmee een jonkheer zijn goud in veiligheid wilde brengen. Het goud is nooit teruggevonden.

In de bossen rond Heerlijkheid de Eese worden dichte bossen afgewisseld met heidevelden en vennetjes. In de 15e eeuw was dit gebied een jachtgebied van edelmannen. De term “Heerlijkheid” stamt uit de tijd dat dit gebied een toevluchtsoord was voor vervolgden.  Langs de route zijn gedeelten waar vroeger turf werd gestoken. Verder is het genieten onderweg van de vergezichten en wordt er gedoold over de grafheuvels en is het zwoegen over zandpaden en is ook “het Franse laantje” onderdeel van de route.

Om te zorgen dat de loop zijn kleinschalige en bijzondere sfeer blijft behouden is er een deelnamelimiet gesteld van maximaal  500 deelnemers. Na de finish op het vakantiepark  Residence de Eese is er gelegenheid om wat langer na te blijven in het gezellige  paviljoen met o.a. open haard en serre. Onder het genot van een hapje en drankje is er gelegenheid om heroïsche verhalen met medelopers uit te wisselen. 

Hoewel het bij trails niet voor iedereen gaat om een snelle tijd maar meer om de beleving onderweg is er elektronische tijdwaarneming en wordt er aan iedere deelnemer een herinnering uitgereikt bij de finish.

Wil je deze uitdaging aangaan, schrijf je dan snel in!